Onze honden

Iceheart of Dutch Spirit

 

Walk on the Wild Side of Dutch Spirit X Remix de Pomerland
Geboren op 12/07/2014
Nederlands kampioen
HD-A
Vrij van oogaandoeningen

Iceheart, oftewel Ice II zoals wij hem noemen, is een reu die wij hebben teruggekregen in onze kennel omdat de eigenaren niet goed met hem overweg konden. Of beter gezegd: de baas en zijn 11-jarige zoontje konden perfect met hem overweg, maar de vrouw vond hem niks en dit voelde hij. Ice is een heel slimme hond en haalde dus de ene na de andere dominante stunt met deze vrouw uit. Helaas moest hij daardoor weg en is hij dus bij ons teruggekomen. Ice is een prachtige reu met een sterk karakter. Zijn vorige baas heeft met hem de politiehondentraining gevolgd en Ice zou ook zeker geschikt zijn voor IPO/pakwerk. Hij komt uit een echte werkhondenbloedlijn en is dus heel actief. Toch is het ook een grote knuffel en komt hij regelmatig om een aaitje schooien.

Iceheart is goedgekeurd voor de fokkerij en is dus ook beschikbaar als dekreu.

 

Icebreaker of Dutch Spirit

Walk on the Wild side of Dutch Spirit X Remix de Pomerland
Geboren op 12/07/2014
Nederlands (jeugd)kampioen
HD-A
Vrij van oogaandoeningen

Onze Ice (I) is een zeer mooie teef met een heel sterk karakter. Ze is een volle zus van de hierboven staande reu Iceheart. Ze lijkt als 2 druppels water op haar moeder maar is wat liever. Ze is de roedelleidster bij ons thuis en regelt alles heel rustig met een strakke poot. Ze is een top waakhond, ontzettend koppig maar ook een hele grote knuffel.

 

Linn of Dutch Spirit

 

Country Lady of Dutch Spirit X Chef vom Mephistopheles
Geboren op 01/08/2015
Nederlands (jeugd)kampioen
HD-A
Vrij van oogaandoeningen

Onze Linn is een zeer lieve teef met een heel zacht karakter. Ze leeft bij ons in de trimsalon waar ze de harten van al onze trimklanten steelt. Buiten dat ze een geweldig lief karakter heeft is ze ook nog eens prachtig! Ze is dan ook kampioen.
Deze kampioen is een beetje de ”tante” van onze jonge honden die vaak samen met haar uit mogen en die zij dan een beetje opvoedt ­čśë

 

Ocean Blue of Dutch Spirit

Icebreaker of Dutch Spirit X Wesley Snipes de Nigraderma
Geboren op 04/01/2017
Nederlands (Jeugd)kampioen
Luxemburgs jeugdkampioen
HD-A
Vrij van oogaandoeningen

Onze Bluy, zoals wij haar noemen, is onze jongste mascotte van de kennel. Het is een geweldig lieve hond voor eigen mensen, maar waaks en behoedzaam naar vreemden toe. Toch is ze ook de grootste clown die we rond hebben lopen. Ze zit vol gekke streken en maakt ons helemaal gek, maar ook vaak heel hard aan het lachen. Zo vindt ze het bijvoorbeeld helemaal geweldig om alle dekens in huis te verzamelen en deze allemaal buiten op een hoop te gooien en daar dan op te gaan liggen. Zij kijkt heel onschuldig en de rest van de honden heel zielig omdat zij geen deken meer hebben om op te liggen… Ook schoenen, drinken, de krant… Niks is veilig voor de gekke buien van Bluy.
Iets wat ook heel typisch Bluy is, is dat ze aan ”diepzeeduiken” doet als het warm is. In plaats van normaal te drinken steekt ze dan haar hele kop, het liefst tot aan haar oren, in de drinkbak en gaat dan lekker lomp drinken. Met als gevolg dat wij de hele keuken blank hebben staan en de andere honden ook nat zijn natuurlijk!
Toch heeft ze ook een hele knuffelige kant en is ze heel gevoelig. Ze heeft zelfs de kleinste veranderingen meteen door, zoals wanneer iemand van het gezin een nieuw shirt of nieuwe schoenen aan heeft. Deze moeten dan helemaal onderzocht worden natuurlijk.

Kortom, een lieve en mooie teef waarvan wij nog veel van verwachten en nog veel om kunnen lachen (en zuchten…).

Penley of Dutch Spirit

Zaza van de Boetheeren X Idan Blues Lananasim
Geboren op 24/01/2017

Penley is het allerliefste dwergje wat er op deze aardbol rondloopt waarschijnlijk. Met een zacht karakter en haar lieve grote bruine kijkers windt ze iedereen zo om haar pootje heen. Het liefst staat ze op haar achterpootjes en draait ze zich in allerlei bochten om te laten zien hoe lief ze wel niet is. En het lukt haar iedere keer want iedereen wordt meteen verliefd op dit lieve teefje!

 

Virginia von den Black Diamond

Mastercard di Monte Gentile X Blackgalaxy Manolo Blanich
Geboren te 12/04/2017
Vrij van oogaandoeningen

Gina is een zeer lief teefje dat wij gekocht hebben bij de familie Krug uit Duitsland. Wij hebben haar gekocht om onze eigen bloedlijnen uit te breiden zodat we steeds gezonde honden kunnen garanderen. Gina is zeer lief, een echte knuffel maar ook selectief doof want luisteren doet ze liever niet. Op het achtererf gaan spelen met de andere honden is natuurlijk veel leuker! Ook is ze zeer waaks en hoort ze alles. Geen inbreker komt geluidloos binnen als Gina aanwezig is!

 

 

Zaza van de Boetheeren

Queen van de Boetheeren X Blazing Star Ka-Vanga
Geboren op 29/10/2010
Nederlands (jeugd)kampioen
HD-A
Vrij van oogaandoeningen

 

Zaza hebben wij als pup bij Leneke van Maanen gekocht omdat wij toch weer wat meer dwergjes wilden gaan fokken. Zo klein en bang als ze was toen ze voor het eerst bij ons kwam als klein pupje, zo goed staat ze nu haar mannetje tussen alle grote riesen. Zaza is een hele lieve dwergschnauzer die het liefst de hele dag op de bank ligt, geknuffeld wordt en eten krijgt. Toch had ze ook een tijd de bijnaam ”de piranha” omdat ze wel eens bij een ries in de lippen hing als deze lastig was. Iets wat goed werkte want zo kreeg ze elke ries weer braaf!
Zaza is voor een paar nestjes een geweldige moeder geweest en mag nu van haar pensioen bij ons genieten als onze lieveling en mascotte van onze kennel.

 

Zolo of Dutch Spirit (aka ”Terror”)

Gina von den Black Diamond X Price of Dutch Spirit

Onze jongste telg van de dwergenfamilie maar wel degene met het grootste ego! Zo klein in formaat, maar zo groot in karakter. Hierdoor heeft ze ook de bijnaam Terror gekregen. Terror is een heel slim teefje, heeft alles zo door en is nergens bang voor. Zelfs haar eerste keer vrachtwagens (toen ze net een halfjaartje was ongeveer) vond ze niet eng. Staart omhoog, in de vooruit en heel hard blaffen, dan worden die vrachtwagens vast wel bang!

Terror wordt ”goed” opgevoed door onze Bluy want die 2 zijn 2 poten op 1 hondenbuik. Dus de streken zoals dekens trekken en alles nat maken tijdens het drinken worden ook aan onze Terror geleerd helaas. Toch zijn we gek op dit kleine monstertje dat ook een hele lieve kant heeft en ook zeker van een knuffel houdt!