‘Jefje’ van Tuijl

Ons “Jefje” heeft nu al weer 4 jaar geleden Nederlandse bodem verlaten en het vertrouwde Brabantse (“Burkelse”) land verruilt voor een nieuwe toekomst in Frankrijk. Hij is nu eigenaar van 3 gîtes (vakantiehuizen), een huis voor hemzelf en 1.5 ha grond, dus werk genoeg voor een levenslustige Schnauzer om de boel in de gaten te houden.
Niet gemakkelijk in het begin, want ja………. Wat is nu van mij en wat behoort een aantal weken per jaar aan, misschien wel lieve, maar vreemde mensen,die in feite

wel voor mijn brokjes en af en toe een extra bot zorgen, maar toch wel een bedreiging vormen als ze zomaar op mijn terras staan.

Maar alles went en het vrouwtje hoeft maar te vragen: “Jef, ga je mee naar de gîtes?” en hij laat alles en iedereen in de steek om deze “zware?” taak uit te voeren.

Sinds vorig jaar heeft hij echter hulp, maar ook concurrentie gekregen. Niet van een andere hond, was dat maar waar, want hij is dol op andere honden, nee, van twee katten. In 2004 kwam Miss France, zwanger en wel, het terras opgewandeld en……address unknown………in 2005 volgde Sissy, gelukkig niet zwanger, maar ook……..adres onbekend.

Maar Jef heeft een groot hart, is dol op kinderen, kan het goed vinden met alle andere dieren, heeft een diep respect voor vrouwen, maar……..houdt niet van mannen!
Nog even iets over zijn naam. Hij heette oorspronkelijk Dark Knight en Doreen had hem Darky genoemd. Maar Jef ging een belangrijke missie tegemoet in Frankrijk. Hij moest zijn vrouwtje beschermen als zij alleen was gedurende de tijd dat het baasje niet thuis was. En aangezien het in de winter een beetje afgelegen is, moest er dus hard gewerkt (geblaft) worden.
Maar waarom nu Jef…..wel…. de baas heet oorspronkelijk Jean-François. In Frankrijk wordt dit door vrienden afgekort als JF, en vlug gezegd, zoals de Fransen eigen, Jef. Dus………als Jean-François I (het baasje) niet thuis was om het vrouwtje te beschermen was Jean-Françcois II (Jef) er om de honneurs waar te nemen.

Nu, alle lof, hij doet zijn werk uitstekend, maar is ook een echte bon-vivant. Natuurlijk eten, hobby nummer 1, maar ook lekker lang met het vrouwtje in bed liggen, samen onder de douche en…….samen in het zwembad.

Sinds afgelopen zomer is het zwembad helemaal gerenoveerd en er is, speciaal voor Jef, een nieuwe trap gekomen, zodat hij er gemakkelijker in kan. Sssssssssst, mag alleen als er geen gasten zijn natuurlijk. Maar elke morgen helpt hij met het schoonmaken van het zwembad. Alle dauw wordt van de ligbedden afgelikt, zodat alles picco bello in orde is als de gasten komen.

Een kanjer, ons Jefje.
Doreen bedankt voor het fokken van een gezonde hond, die heerlijk geniet van zijn leven en ook in ons leven heel veel plezier brengt, elke dag weer.

Zijn baasje en vrouwtje: Frank en Betty van Tuijl
“le Plessis”, 49390 Parçay-les-Pins, France
e-mail: contact@gite-leplessis.com
website: www.gite-leplessis.com
tel: +33 (0)2 41 82 63 38

Posted by
Bert

Geef een antwoord