Chico Sanders

Eigenaren Frans & Anja Sanders te Leende hebben Chico opgehaald bij ons aan het einde van 2001

Aangenaam, dit is nou Chico Sanders. (Officiële naam Dressed to Kill??! (Geloof me, die doet zijn naam geen eer aan, het is eerder humoristisch))

Wij hebben Chico een aantal jaren geleden bij de Fam. de With gekocht. Chico is een echte van Dijk zeggen we altijd…haha… Knettergek, superlief en dolenthousiast. De lange wandelingen die we altijd maken met onze Chico door de bossen waarbij hij helemaal los kan gaan zijn ook voor ons een genot. Hij heeft aandacht voor alles in de bossen, hij gaat altijd naar andere honden toe om te spelen maar als die niet willen spelen dan is het voor onze Chico ook goed en gaat hij gewoon zo vrolijk als hij altijd is de andere kant op. Kom je zelf op het geniale idee om verstoppertje te spelen (leuk, want Chico houdt je altijd in de gaten waar je bent, komt dan terugrennen en loopt dan rustig weer mee)… ja, als je jezelf dan op de meest geniale plek verstopt zit en hij heeft je gevonden nadat je je lach niet meer in kan houden omdat je hem meerdere malen op en neer voorbij ziet rennen op een afstandje, dan is hij echt heeeeeeeeeleeeemaal gek geworden. En springen en blaffen en gek doen, en rondjes draaien… en lomp natuurlijk. Maar tis wel lacheh met ‘m!!

Schnauzer op vakantie

 

Als het heel warm weer is zoals het in Nederland van de één op andere dag kan zijn dan springt onze Chico wel eens, recht tegen de borden in, prontificaal de visvijver in s’ochtends vroeg. Na die plons komt ie zo onschuldig als ie is naar je toe en kijkt ie je heel sullig aan want hij weet natuurlijk best dat ie dat niet mag, maar doet dan net alsof hij het even vergeten is… 😉 Vooruit, deze ene keer omdat het zo ongelofelijk warm is (en er toch niemand aan het vissen is… )

Even later ziet hij weer een hond en rent hij daar als een dolle naartoe. Hij remt volop als hij er is en met een koprol komt hij dan tot stilstand. Balen als dan die andere hond zo oud is dat hij dit soort aandacht van andere (en dan vooral debiele) honden niet meer kan waarderen… Na zo’n uurtje gek doen in de bossen kan Chico weer voldaan met ons, of met 1 van ons terug naar huis, soms in de auto, soms lopend. Zijn baard zit meestal helemaal onder de troep, en dan kom je soms best wel hele interessante dingen tegen in die puinhoop! haha… Maar hij is wel grappig! Dat wordt weer kammen als we thuiskomen. En dat vindt ie dan natuurlijk wel weer minder…. Ach ja… t is niet altijd feest.

Vakantie

We nemen hem ook altijd mee op vakantie naar Frankrijk waar we hem overal mee naar toe kunnen nemen, hij gedraagt zich altijd (best wel…) netjes en is tegen iedereen lief. Een paar dingen zijn zeker… Het is een hele lieve hond, doet letterlijk nog geen vlieg kwaad, is altijd enthousiast en een aanwinst voor de familie… 😉

Zijn baasje en vrouwtje: Frans en Anja Sanders
Halvenne 58, te Leende
Tel: +31 (0)40 8486204

Posted by
Bert